Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа е с най-високото тегло в професионалната си кариера преди двубоя си с Джърмейн Франклин утре вечер в лондонската зала “О2 Арена".

Британецът тежи 115.8 килограма, а съперникът му, който е известен като един от бързите бойци в тежката категория, е 106.1 кг. Франклин е свалил 10 килограма в сравнение с двубоя си срещу Дилиън Уайт през ноември 2022 година, който загуби с разделено съдийско решение.

Предишното върхово тегло на Джошуа бе 115.2 кг. за мача с Карлос Такам в Кардиф през 2017 година. Тогава Такам замести Кубрат Пулев като противник в последния момент заради контузията на българина.

Залогът за двукратния носител на шампионските пояси при най-тежките е огромен след двете поредни поражения от Александър Усик, а и новият му треньорски щаб начело с Дерик Джеймс ще иска да започне успешно работата си с него. Поради тази причина мнозина са изненадани, че Джошуа е по-тежък от всякога, при положение че именно това е сред най-честите критики към него.

Англичанинът ще се бие с Франклин в събота около полунощ срещу неделя.