Австралийският пилот Даниел Рикардо е уверен, че има място във Формула 1 и скоро ще се завърне в най-престижната автомобилна надпревара.

33-годишният Рикардо е тестови пилот за Ред Бул този сезон. В предишните два той се състезаваше за Макларън, но договорът му изтече и той не получи предложение за нов. За момента не изглежда вероятно Рикардо, който има 8 победи в кариерата си, да се завърне сред най-добрите.

Според бившия световен шампион във Формула 1 Алан Джоунс Рикардо се занимава с твърде много странични неща и това е причината да има роля само като тестов пилот.

"Аз познавам себе си по-добре от всеки друг. Знам какво усещам, знам желанията си, знам как мога да карам. Всичко зависи от мен. Много хора виждат моя образ само в социалните мрежи, но мога да ви уверя, че аз работя повече от всеки друг извън прожекторите", сподели Рикардо преди Гран при на Австралия в неделя.

"В момента не знам какви биха могли да ми бъдат възможностите, но съм уверен, че имам място на стартовата решетка и все още мога да се състезавам с най-добрите. Не стоя във Формула 1 заради парите - имах достатъчно дълга и успешна кариера и мога да си позволя да си купя дънките, които искам. Но желанието ми да печеля е това, което ме държи и което ще ме върне на стартовата решетка. Искам да бъда в някой от най-добрите отбори, а не да започвам кариерата си от нулата", завърши той.