Десният бек на Ливърпул - Трент Александър-Арнолд, говори преди утрешното гостуване на "мърсисайдци" на шампионите Манчестър Сити. Двубоят на "Етихад Стейдиъм" ще се проведе на 1-ви април, от 14:30 часа българско време.

Възпитаниците на Юрген Клоп влизат в трудна серия от мачове, като след "гражданите" следва гостуване на Челси и домакинство на лидера Арсенал. Трите поредни двубоя ще се проведат в рамките на 8 дни.

Ливърпул заема 6-о място във временното класиране с 42 точки, на 5 от петия Нюкасъл. Три поредни победи със сигурност ще направят Ливърпул фаворит за място в Топ 4, а според 24-годишният бранител в лагера на "червените" са с настройка за 9 точки от тези мачове.

"Ако успеем да направим положителни резултати, то според мен борбата за Топ 4 тепърва ще започне", заяви Арнолд.

"Следващите три мача могат да определят целия ни сезон. Ние излизаме за три победи и това е нашата единствена цел. В определени моменти от сезона ни липсваше постоянство и увереност. Но ако постигнем добри резултати срещу толкова големи отбори, това със сигурност ще ни върне част от самочуствието. Тренираме прекрасно, всички в отбора се вълнуват за това, което ни предстои", добави юношата на Ливърпул.