Целта ни е да спечелим минимум две квоти за Париж от Европейските игри в Полша, но мечтаем те да са четири и затова работим. Това заяви старши треньорът на националния ни отбор по бокс за жени Борислав Георгиев в Пресклуб "България“. Той направи обобщение на представянето на състезателките ни на Световното първенство в Ню Делхи. Българките спечелиха бронзов медал, в лицето на Светлана Каменова (57 кг), а Севда Асенова (48 кг) зае пето място. Специалистът посочи и планът за подготовка в следващите два месеца по пътя към олимпийската квалификация в края на юни.

"Доволен съм отбора и разбира се, още веднъж ще кажа, че съжалявам за случилото се със Станимира Петрова. След 20 дни се събираме отново на лагер, след това имаме два турнира и се готвим за Европейските игри, които са първата олимпийска квалификация. Очакваме преди турнира в Полша да пристигнат и националките на Англия, което ще бъде страхотно като завършваща фаза от подготовката. Мечтаем в Полша да спечелим 4 квоти, но се целим в поне две. Съставът за там е почти ясен, но има време, всичко може да се случи. Трябва да участват Станимира Петрова, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова. Златислава Чуканова и Венелина Поптолева ще си оспорват категория до 50 килограма, докато Севда Асенова няма да успее, защото получи контузия на Световното първенство и ще възстановява“, уточни Георгиев.

"Виждам бъдеще в следващото поколение боксьорки, което идва отдолу. През последния месец подготовка видяхме много красиви и обнадеждаващи неща от нашите момичета. Ние сме доволни и гледаме с надежда, че нещата ще се случат“, допълни неговият помощник Роман Цветков.

Светлана Каменова уточни, че е гледала срещата с тайванката поне 10 пъти. "За мен първият и третият рунд са спечелени от мен. Изгледах мача сигурно десет пъти след прибирането ни в България. Не виждам на база на какво бе отсъдено в нейна полза. Но явно има някаква грешка в мен. Ще продължа да тренирам и да се подобрявам. Така видях турнира, който, меко казано, бе кошмарен“, каза бронзовата медалистка.

Станимира Петрова допълни, че няма да се подлага на втора операция в България. "Съжалявам, че не успях да играя. Бях в супер форма и натрупала самочувствие след турнира "Странджа“. Вярвам, че можех да спечеля дори и златния медал. Но съдбата така е решила за мен този път. Беше ужасно, а по време на състезанието имаше и земетресение. Евакуираха ни. Трусът беше 4,5 по скалата на Рихтер и на три километра от Ню Делхи. След земетресението очаквах и вулкан да изригне. Хубавото сега е, че ходих до ВМА и там казаха, че докторите в Индия са махнали и втория камък, така че още малко почивка ме чака и след това отново на подготовка. Радвам се за Светла, тя заслужаваше този медал. Но дисквалификацията на представителката на Тайван трябваше да дойде по-рано. Според мен Светла щеше да играе и финал и тя е ощетена по този начин“, каза Станимира Петрова.