Кметът на Атлантик Сити Марти Смол подписа споразумение с “DEEM Enterprises" за 2.7 милиарда долара, с които ще се обнови комплексът "Бейдър фийлд“, който включва писта за Формула 1. Освен с подобрена инфраструктура, Атлантик Сити ще получи 115 милиона долара, а до 15 от тях ще отидат за реконструкция на центъра.

"Това няма да струва нищо на данъкоплатците. Веднага ще бъдат депозирани 500 хиляди долара в градска сметка за професионалисти от региона и града, за да изпълнят надлежна проверка и да движат проекта напред. “DEEM" има 6-месечен прозорец да покажат какво могат. Това е възможността им“, сподели градоначалникът.

Споразумението означава, че фирмата “DEEM Enterprises" ще има ексклузивни права да оцени дали "Бейдър Фийлд“ си струва инвестицията. Ако резултатите след инспекцията им не ги удовлетворяват, други инвеститори ще имат възможността да обновят комплекса, който е 57,8 хектъра.

Ако планът се осъществи, за Формула 1 пистата ще бъдат отделени 3,8 километра. Веднъж щом се даде зелена светлина за реновацията на "Бейдър Фийлд“ , строителните дейности ще отнемат от 6 до 9 години и ще отворят между 1200 и 1500 работни места.

До момента в САЩ се провеждат две състезания от календара на Формула 1 – в Тексас и Маями, а по-късно тази година към списъка ще се присъедини и Лас Вегас.