ЦСКА 1948 вече е част от Европейската асоциация на клубовете (ECA). "Червените" са петият български клуб, който е част от организацията. Учредители на асоциацията са колоси на европейския футбол като Манчестър Юнайтед, Челси, Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Байерн Мюнхен.

В началото на седмицата, изпълнителният директор на столичани Добрин Гьонов за първи път бе част от престижната асамблея. В продължение на два дни бяха обсъждани въпроси за увеличаване броя на членовете на Европейската асоциация на клубовете и сътрудничеството между ФИФА и EСА.

"За нас е огромна чест да бъдем част от подобна елитна компания. Възможността да обсъждаме новостите и да си сътрудничим с европейските футболни лидери ще ни помогне да достигнем нов етап в развитието на клуба. Това може да е стъпка и към изграждането на още по-позитивен образ на българския клубен футбол", сподели изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.

ECA започва дейността си през 2008 г. със 137 клуба-членове и оттогава увеличава броя си до 245. Със своите 245 клуба-членове ЕСА следва тенденцията на непрекъснат растеж през последните години и се позиционира като силен представителен орган в европейския футболен пейзаж. Целта на организацията е да защитава интересите на клубовете като едновременно с това предлага обмен на знания и информация между представителите на клубовете, които са членове на асоциацията.