Върджил ван Дайк, който е капитан на нидерландския национален отбор, коментира изказванията на легендите на "лалетата" Марко ван Бастен и Рууд Гулит.

Двамата заявиха, след поражението от световния вицешампион Франция с 0:4, че играчът на Ливърпул не е добър в тактически и технически план и че играе на сигурно.

"Ясно е, че срещу Франция не играхме добре. Аз съм един от опитните играчи в отбора, така че е ясно, че ще бъда на мушка. Всеки има право на собствено мнение в наши дни. Дали съм поставил летвата твърде високо? Никога не съм бил перфектен", заяви Върджил ван Дайк след успеха над Гибралтар с 3:0 във втория мач от квалификациите за Евро 2024 на "лалетата".

"Нормално е да не можеш да играеш на едно и също ниво във всеки един мач. Хората не трябва да забравят това, защото е човешко да се допускат грешки. Случва се във футбола, случва се и в живота. Човек знае по-добре от всеки друг кога прави нещо правилно и кога не", добави още той.

“В момента имам трудности в клубния ми отбор, защото ни липсва постоянство. Но оставам оптимист за бъдещето и се опитвам да играя по най-добрия начин във всеки мач. Ние не сме роботи. Нека не се забравя това", завърши Ван Дайк.