Българската федерация по плувни спортове няма да изготвя отделен и различен договор за финансиране на състезателя Антъни Иванов и няма да му дава специален договор. Това обявиха днес от Българската федерация по плувни спортове.

Президентът Георги Аврамчев потвърди намерението да не се подписва договор докато не излезе решението на Спортния арбитражен съд относно наказанието на Антъни Иванов за неявяване на извънсъстезателни допинг проверки.

Предложеният договор на Антъни Иванов, който той е отказал да подпише, недоволен от предложеното възнаграждение, е на стойност от 2000 лева на месец, с включени клаузи, които го задължават да води централизирана подготовка с националния отбор.

"Българска федерация по плувни спортове не воюва с никого, още по-малко с Антъни, който е един от най-талантливите ни състезатели. Последната ми среща с него беше на Световното първенство в Мелбърн през декември. Беше ентусиазиран след постижението на щафетата, не е споменавал, че е недоволен от нещо. Изведнъж се появиха постове в социалните медии, с които ни критикува и казва, че вече не му се плува. Потърсих го, но не вдигна телефона. Не знам какви са проблемите на Антъни. Единствено чух от г-н Градев, който е негов пълномощник, че сме му предлагали заплата като на продавачка в магазин. Той си позволи да обиди Управителния съвет и лично мен. Да сравнява възнаграждения, без да цитира суми. На Градев явно му липсват първите 7 години. Не го познавам лично", каза Георги Аврамчев. 

Според президента предложението към Антъни Иванов е същото към останалите ни национални състезатели.