Решителната част от редовния сезон в Евролигата е в ход, а тази вечер с пет срещи стартира 31-ия кръг. Защитаващият трофея си от последните две години Анадолу Ефес ще търси задължителна победа при домакинството си на Олимпия Милано в 20:30 часа, за да съхрани шансовете си да се класира на плейофите и да има възможност да спечели историческа трета поредна титла в Евролигата.

В същия час ще играят и два от отборите, които нямат шанс да се класират на плейофите. Панатинайкос и Байерн Мюнхен ще се изправят един срещу друг със залог крайното класиране в редовния сезон. До момента 10 от 11-те срещи между двата отбора са печелени от домакините.

Най-рано в днешния ден - от 19:30 часа е срещата между Макаби Тел Авив и Виртус Болоня. Израелският тим се намира в отлична форма в Евролигата и ще преследва петия си пореден успех в турнира, който ще доближи отбора още по-близо до следващата фаза. Италианците трябва да спечелят на всяка цена не само сблъсъка довечера, а всичките си 4 оставащи срещи от редовния сезон, за да имат някакъв шанс да играят на плейофите.

Късните срещи от 21:30 часа противопоставят Баскония на Алба Берлин и Партизан Белград на Барселона. Единствено представителят на Германия няма шанс за нещо повече, защото се намира на предпоследната позиция в класирането, въпреки че постигна две поредни победи. В последните си два мача в Евролигата Партизан спечели срещу шампиона Анадолу и лидера Олимпиакос, така че срещу Барселона ще търси нова голяма победа, която ще представлява и нова крачка гарантиране на участие в плейфите.