Третата поставена в схемата на турнира от категория WTA 1000 в Маями Джесика Пегула от САЩ се класира за четвъртфиналите на турнира, след като отстрани полякинята Магда Линет с победа 6:1 и 7:5 за около час и 20 минути игра.

За американката двубоят срещу рускинята Анастасия Потапова в следващия кръг ще е 12-ти четвъртфинал на турнир от категория WTA 1000 в кариерата.

В друга среща от турнира в Маями представителката на Беларус и номер 2 в световната ранглиста Арина Сабаленка се класира за петия си четвъртфинал от началото на сезона, след като се наложи над бившата втора в света чехкиня Барбора Крейчикова с 6:3 и 6:2. На четвъртфиналите Сабаленка ще играе с румънката Сорана Кърстя, която отстрани друга чехкиня Маркета Вондрусова след победа също с 2:0.

Отново с чиста победа и представителката на Казахстан Елена Рибакина продължава към следващата фаза. Десетата поставена в схемата на турнира в Маями отстрани представителката на Белгия Елизе Мертенс с победа 6:4 и 6:3. Така носителката на трофея от Индиън Уелс ще търси 12-та поредна победа на четвъртфиналите в Маями срещу представителката на Италия Мартина Тревизан.