Европейският първенец от 2016 година Португалия продължи убедителното си представяне в квалификациите за Евро 2024. Възпитаниците на Роберто Мартинес победиха като гости Люксембург с 6:0 във втория кръг от пресявките и остават убедителен водач в група "J" с голова разлика 10:0. Капитанът на "мореплавателите" Кристиано Роналдо вкара два гола, с което вече има 122 попадения за националния отбор.

В шестата минута Родригес получи топката фронтално и шутира с десния крак по земя, но вдясно от вратата.

3 минути по-късно Бруно Фернандеш центрира от дясното крило към далечната греда. Нуно Мендеш отклони с глава към Кристиано Роналдо, който от непосредствена близост откри резултата с десетия си гол срещу Люксембург и общо 121-о попадение с националния отбор.

В 15-та минута Жоао Феликс се извиси над опеката си и с глава удвои резултата след центриране от десния фланг, дело на Бернардо Силва.

3 минути след това Жоао Палиня сложи кълбото на главата на Бернардо Силва, който простреля вратата в далечния десен ъгъл за 3:0.

В 31-та минута Бруно Фернандеш пусна топката по земя в коридор пред наказателното поле към Роналдо, който навлезе в пеналтерията и с левия крак матира Морис за 4:0.

В 45-та минута Кристиано опита удар вдясно по нападението, но след рикошет в противников играч се стигна до ъглов удар. Той бе слаб и Морис улови. Жоао Феликс пробва късмета си в добавеното време от границите на наказателното поле, но над вратата.

В 64-та минута капитанът на "мореплавателите“ Кристиано Роналдо бе заменен от Гонсало Рамош.

13 минути след това Рафаел Леао центрира от левия фланг към центъра, където Отавио засече с глава и прати неспасяемо кълбото в горния десен ъгъл за 5:0.

В 83-та минута Рубен Невеш изпълни пряк свободен удар, търсейки горния ляв ъгъл, но намери гредата. Две минути по-късно Леао бе спънат в пеналтерията и съдията отсъди дузпа. Самият флангови нападател на Милан изпълни в десния ъгъл, но Морис спаси.

В 88-та минута Рафаел Леао направи отличен индивидуален пробив по лявото крило от центъра, нахлу в наказателното поле, влизайки навътре и с десния крак по земя плъзна топката в десния ъгъл за 6:0.