Англия спечели с 2:0 у дома на "Уембли" срещу Украйна във втория си мач от квалификациите за Евро 2024 в Германия. Капитанът Хари Кейн и крилото на Арсенал Букайо Сака донесоха успеха на "Трите лъва". С победата островитяните събраха 6 точки и оглавяват група "С", където са още Италия, Северна Македония и Малта.

В осмата минута капитанът на домакините Хари Кейн бе спънат в наказалното поле от Сваток, но съдията не посочи бялата точка.

В 20-та минута Бен Чилуел центрира от фланга към пеналтерията, където Кейн се извиси и нанесе удар с глава, но в ръцете на вратаря.

17 минути след това Букайо Сака завъртя факцово кълбото от лявото крило, а Хари Кейн засече на далечната греда с крак, откривайки резултата с 55-я си гол за националния отбор. Само две минути по-късно Сака отправи мощен шут от дъгата пред наказателното поле, който матира Трубин за 2:0. В 42-та минута Кейн бе изведен отдясно от Белингам, но изстрелът му по диагонала бе уловен от Трубин.

60 секунди по-късно Михайло Мудрик опита късмета си от далечна дистанция, но вдясно от целта.

В 70-та минута Мадисън чукна леко към Сака след пряк свободен удар вдясно по нападението, но фирменият удар с левия крак на крилото мина над очертанията.

В 80-та минута Хари Кейн бе заменен от Айвън Тони, който дебютира за "Трите лъва“.

В 87-та мунута Чилуел нахлу в наказателното, но бе блокиран. При добавката Галахър отправи удар, но той бе спасен от стража на украинците. При последвалия корнер Хари Магуайър стреля с глава, но Трубин хвана топката. В първата минута на добавеното време отново Магуайър намери кълбото от въздуха, но опитът му прелетя над напречната греда.Секунди след това Джак Грийлиш шутира силно с десния крак, ала Трубин парира.

През юни Англия ще гостува на Малта, а украинците ще играят срещу Северна Македония.