Норвежецът Пол Голберг спечели трофея в дистанционните дисциплини в ски бягането, след като завърши втори след Йоханес Клаебо в масовия старт на 20 километра класически стил от Световната купа в Лахти, Финландия.  

Клаебо финишира за 44:13.0 минути и записа 20-и успех за сезона. Голберг е втори на 5.4 секунди, а трети се нареди Уилям Поромаа с изоставане от 6 секунди.

Вече коронован като носител на Световната купа за четвърти път и № 1 в спринта за пета година, Клаебо изравни постижението на сънародничката си Терезе Йохауг за победи в рамките на един сезон при двата пола. Това бе неговият 68-и триумф в кариерата, което го поставя наравно с другия доминиращ норвежец в зимните спортове, звездата на световния биатлон Йоханес Тингнес Бьо.

Изключителният сезон на 26-годишния Клаебо включва злато в спринта от Световното първенство, а той утвърди позицията си на един от най-великите ски бегачи на всички времена.

В общото класиране за Световната купа Йоханес Клаебо завършва с 2715 точки, пред Голберг с 2243 и Федерико Пелегрино с 1635 точки.

В подреждането за малкия кристален глобус в дистанционните стартове Голберг спечели с 1258, само с 4 повече от Клаебо, а на трета позиция е Дидрик Тьонсет с 1065 точки.