Президентът на българската федерация по плуване - Георги Аврамчев, коментира отказа на най-добрият ни плувец Антъни Иванов да подпише договор с централата ни.

"Предложимхе му договор, който бе одобрен от управителния съвет на федерацията и съгласуван от ММС", заяви Аврамчев.

"Договорите ни са еднакви за всички състезатели, но той отказа да го подпише. Неговият адвокат Георги Градев нападна мен и федерацията и ние ще си търсим правата в съда", разкри президентът.

"И до сега не знам защо Антъни не подписва договор и какво точно иска. Неговите изказвания са разнопосочни. Призовавам го и го моля, нека да излезе и да каже, от него зависи, за да сме наясно. За мен няма конфликт между Антъни и федерацията. Декември месец на световното в Мелбърн беше много въодушевен, как ще тренираме, но когато му изпратихме договора, единствено той не го подписа", добави Аврамчев.

Ще дадем пресконференция във вторник от 11 часа, на която ще коментираме точни параметри на договора и ще обясним нещата така, както са. Предложихме му заплата, която е определена в програмата за високо спортно майсторство за 2023 г. от Министерството на младежта и спорта. Това е таванът, който се дава в съответствие с постиженията му за последните две години и той е над средната работна заплата в България", обясни още Аврамчев пред БНТ.