Томас Тухел даде първата си официална пресконференция като старши треньор на Байерн Мюнхен. Вчера ръководството на актуалните шампиони на Германия официално обяви раздялата с Юлиан Нагелсман, който бе уволнен, въпреки че класира "баварците" за 1/4-финалите на Шампионска лига, а в Бундеслигата заемат второ място на точка зад лидера Борусия Дортмунд.

"Изключителна чест за всеки треньор е да получи покана от Байерн Мюнхен", сподели пред медиите новият наставник.

"Тук целите са две - да се играе красив футбол и да се спечели всичко. В момента Байерн има един от най-талантливите и добри състави в цяла Европа и аз нямам търпение да започна работа", каза Тухел.

"Разбирам много добре колко голяма е отговорността, когато си начело на Байерн. Една от причините да поема отбора е, че ще съм и по-близо до семейството си. Това бе най-правилният избор за мен. Нещата се случиха доста бързо и признавам, че не очаквах подобно развитие. Няма да видя националите ни преди петък. Нямаме много време, но благодарение на Юлиан Нагелсман Байерн може да спечели всички трофеи през този сезон. Всичко ще се реши от малките детайли, но на първо време трябва да спечеля доверието на отбора", добави германският специалист.