Пилотът на Ферари - Карлос Сайнц призна, че доминацията на Ред Бул от началото на настоящия сезон във Формула 1 е напълно заслужена. Двукратният световен шампион Макс Верстапен спечели първия старт в Бахрейн, а съотборникът му Серхио Перес остана втори. Две седмици по-късно отново двамата "червени бикове" взеха първо и второ място, но този път Перес бе най-бърз.

"Скудерията" все още няма подиум от началото на сезон 2023.

"Никога не съм се притеснявал от доминацията на еидн отбор. Щом са свършили добра работа, значи го заслужават. Иска ми се ние да сме в тази позиция. Тогава може би щях да се притеснявам от това, че хората си мислят, че убиваме конкуренцията и интереса във Формула 1", призна испанецът.

"За съжаление този спорт е повече за колите, а не за пилотите. Наясно сме, че колата прави разликата, макар че и Макс Верстапен, и Серхио Перес са чудесни пилити. Но ако колата на един отбор е много добра, то конкуренцията трудно може да остане в битката за титлата. Това не е нещо ново. Макс стартира от 15-о място в Саудитска Арабия и завърши втори. За момента те са в различна лига“, заяви Сайнц.