Световният шампион с Германия от 2014-а - Месут Йозил, обяви преди няколко дни края на професионалната си кариера. На клубно ниво германецът игра за Шалке 04, Вердер Бремен, Реал Мадрид, Арсенал, Фенербахче и Истанбул ББ.

Халфът премина в "белия балет" след световното първенство в ЮАР през 2010-а, след като новият треньор на мадридчани Жозе Моуриньо го привлече от Вердер за 15 милиона евро.

"За мен Жозе Моуриньо е най-добрият треньор през този век. Тактическите му разбирания са на друго ниво. Начинът, по който говори в съблекалнята и как винаги защитава футболистите си пред медиите. Няма съмнение, че той е треньор от световна класа“, заяви Йозил.

"Избрах Реал Мадрид точно заради него. Той ме заведе на стадиона, за да ми покаже всички трофеи във музея на Реал. Това ме развълнува. Посещението на "Камп Ноу" не беше толкова вълнуващо. Най-разочароващо беше, че Пеп Гуардиола дори не си направи труда да се види с мен. Иначе много харесвах стила на игра на Барса и си представях как ще се впиша. Жозе Моуриньо определено наклони везните към преминаването ми в Реал“, добави Месут Йозил.