Пилотът на Тех3 ГАСГАС Пол Еспаргаро има счупване на гръден прешлен след падането си по време на втората тренировка за Гран При на Португалия в MotoGP.

Испанецът загуби контрол над мотоциклета си на влизането в десетия завой, претъркули се няколко пъти в зоната за сигурност преди да се удари в стената от гуми. Неговият мотоциклет го последва в гумената стена и го удари, а след инцидента сесията бе спряна с червени флагове за над 20 минути, за да могат лекарите да окажат помощ на състезателя в зоната за сигурност.

Впоследствие той бе транспортиран до медицинския център на пистата "Портимао“, откъдето бе съобщено, че Еспаргаро е с травми в гърба и гърдите. Той бе откаран с хеликоптер и до болницата във Фаро, където му бяха направени по-обстойни прегледи.

Те установиха, че има фрактура на гръден прешлен, фрактура на челюстта и натъртване на белите дробове. Добрата новина е, че от неврологична гледна точка Еспаргаро е здрав и не се очаква да има перманентни последствия за него. Той не е губил съзнание и не е имало нужда да бъде интубиран.

Испанецът почти сигурно ще пропусне и уикенда за Гран При на Аржентина следващата седмица.