Бронзовите медалисти от миналата година Медисън Чок и Евън Бейтс спечелиха титлата при танцовите двойки от Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама, Япония.

Американците събраха 226.01 точки от двете програма и заслужиха златните отличия при десетото си участие на планетарен шампионат.

Двамата взеха титлата на първенство на САЩ през януари и златото на "Четирите континента" миналият месец. Те са 3-кратни медалисти от Световни първенства.

Американските фигуристи, които сключиха брак миналата година, стигнаха до титлата, въпреки че Чок допусна грешка във волната програма.

"Преследваме тази цел от години и това се случи само преди 10 секунди. Не мога да го опиша с думи - толкова съм щастлив", сподели Бейтс малко след края на надпреварата.

Чок нарече неочакваното ѝ подхлъзване малък гаф и каза, че е развълнувана от победата.

Втори завършиха европейските шампиони от 2023-а Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия) с 219.85 точки

Третата позиция е за бронзовите медалисти от първенството на планетата през 2021 година и първенци от финала на Гран При сериите Пайпър Гилес и Пол Поарие от Канада с 217.88 точки. За тях това бе първо състезание от над 3 месеца, след като Джил претърпя операция от апендицит в средата на сезона.

Световното първенство в Сайтама продължава днес с волната програма при мъжете.