Квалификациите за Евро 2024 в Германия продължават днес с двубои от нови 3 групи.

От 16:00 часа в Глазгоу Шоландия домакинства на Кипър от група "А". "Гайдарите" са спечелили всички 7 мача между двата състава, включително контролите. Интересното е, че последните 4 срещи са завършили 2:1. В официалните двубои Шотландия води с 2:0 победи при голова разлика 4:2.

В 19:00 часа започват 3 мача. В група "D" Армения приема Турция в столицата Ереван на Националния стадион "Вазген Саргсиян". Главен съдия ще е испанецът Хосе Мария Санчес.

Група "I" започва с Беларус - Швейцария в Нови Сад, Сърбия на стадион "Караджордже". "Кръстоносците" имат две победи от две изиграни срещи до момента. Головата разлика е 3:0. Главен арбитър ще е Алехандро Ернандес от Испания. Успоредно с това от същата група Израел посреща Косово в Тел Авив на стадион "Блумфийлд". Главен рефер ще е шотландецът Уилиам Колъм.

В 21:45 часа е последната порция срещи за днес. Испания е домакин на Норвегия в група "А". Световните шампиони от 2010 година водят с 5 успеха срещу едно поражение и две ремита. В официалните мачове съотношението е 3 победи за "ла фурия", едно равенство и едно поражение при голова разлика 8:4. Скандинавците ще са без голямата си звезда Ерлинг Холанд, който получи контузия в слабините по време на тренировка с националния отбор. Французинът Беноа Бастиен ще ръководи схватката в Малага.

Бронзовите медалисти от Мондиала в Катар Хърватия ще срещнат в Сплит Уелс от група "D". В общата статистика хърватите нямат поражение - 4 победи и две равенства. В официалното съотношение "шахматистите" са с един успех и един двубой е завършвал наравно, а головата разлика е 3:2. Последният им мач датира от 2019 в Кардиф (1:1)."Драконите" ще започнат нов цикъл, тъй като Гарет Бейл се отказа от футбола и капитан вече е Аарън Рамзи.

Андора и Румъния ще премерят сили на Националния стадион "Андора ла Вела" от група "I". Главен арбитър ще е хърватинът Радио Бел.