Носителят на "Златната топка" за 2004 г. - Андрий Шевченко, коментира представянето на сънародника си Михайло Мудрик в първите му месеци след трансфера му в Челси.

"Сините" платиха 89 милиона паунда за 22-годишният нападател през зимния трансферен прозорец, а украинецът записа 7 мача във всички състезания, като има само една асистенция до този момент.

"Челси купиха талантилив играч и инвестираха в бъдещето. Той тепърва започва своя път в големия футбол", заяви Шевченко, който игра за Челси в периода 2006-2009 г."Той взе правилно решение, преминавайки в Челси. Там той е в добри ръце и е част от голям проект. Това, че клубът го привлече толквоа млад показва, че те вярват в него и таланта му. Той подписа за 8 години, което не се случва често. Иска ми се и аз да бях дошъл в Челси на неговата възраст', добави легендарният нападател на Милан.

"В Англия се искат резултати веднага, но нека да видим как ще се развият тези 8 години. Клубът трябва да покаже търпение към него и да вярва, че той ще разкрие истинския си потенциал", заяви Шевченко.