Марко Роси, който е треньор на унгарския национален отбор по футбол, не хареса  представянето на "маджарите" при успеха с 1:0 над Естония в приятелски мач, играл се снощи на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща.

Това беше последен мач на тима преди първата евроквалификация за шампионата на "Стария континент", който ще се проведе догодина в Германия. Унгария посреща България на 27-и март - понеделник от 21:45 часа българско време.

"Имахме инициативата и в някои ситуации успявахме да преодолеем защитата на съперника с добри действия по крилата и с успешна смяна на позициите. Като цяло, обаче, допуснахме твърде много непредизвикани индивидуални грешки. Първият мач за годината винаги е труден, но всички са наясно от какво значение е срещата в понеделник (срещу България)", заяви Роси на пресконференцията след успеха.

"Има два начина, по които можем да се представим при изграждането на атаките. Или да опитаме да играем футбол, или да ритаме топката напред към нападателите и да разчитаме на късмета и на Божията помощ. Мисля, че Унгария трябва да играе футбол. Все още не съм решил дали срещу България ще използвам типичен централен нападател. Да, Мартин Адам вкара днес, но той не е в най-добрата си форма, тъй като няма много игрови минути за клуба си в последно време. Ще решим дали Мартин ще започне като титуляр, или да влезе като резерва, защото със сигурност не може да издържи 90 минути", добави той.   

Италианецът, който води тима си вече в 50 мача, беше ядосан и от начина на определянето на изпълнителя на дузпата в 71-ата минута, за която Доминик Собослай и Роланд Шалай използваха "камък-ножица-хартия", а Шалай в последствие пропусна от бялата точка. 

"Не съм съгласен с това, което момчетата направиха при дузпата. Има си изпълнител номер 1 и това не е случайно. Ситуацията дойде в момент, в който срещата по никакъв начин не беше решена. Ако съперникът в последствие беше изравнил и бяхме изпуснали победата, щях да бъда много ядосан. Вече говорих за това с Доминик", категоричен беше наставникът на Унгария.