Националния селекционер на Италия - Роберто Манчини говори пред медии преди старта на квалификациите за Евро 2024 година.

"Нерадзурите" излизат тази вечер срещу състава на Англия в най-интересния мач.

Срещата е повторение на финала на шампионата на "Стария континент", който се проведе на стадион "Уембли" през 2021-а година, спечелен от "нерадзурите" след 1:1 в редовното време и продълженията и успех при дузпите с 3:2.

Мачът започва в 21:45 часа на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол. Главен съдия ще бъде сърбинът Сърджан Йованович. Срещата е от група "C". 

"Това е класическо дерби, Италия срещу Англия. Това е четвъртият път, когато играем с тях за две години, Англия е един от най-добрите отбори в света, има изключителен състав на разположение и ни чака много труден мач. Преминахме от триумф към огромно разочарование. Спечелването на европейската титла и след това провалът в квалификациите за Световното първенство. Футболът може да бъде жесток, не мисля, че отборът заслужаваше това. Класирахме се за финалите на Лигата на нациите два пъти, това е важно. Разбира се, че допуснахме грешки и трябва да започнем отново със същите цели", заяви Манчини.

Италия се готви да почете паметта на легендарния нападател Джанлука Виали, който почина през януари на 58-годишна възраст след продължителна битка с коварно заболяване. Виали беше асистент на селекционера Роберто Манични при триумфа на Евро 2020.

По този случай италианските футболисти ще носят специални фланелки с послание в памет на Виали.

"Очевидно е много емоционално. Това е първият път, когато играем мач след смъртта на Лука. Щастлив съм, че го имах до себе си, като съотборник и после да работим заедно и да бъде до нас на европейския финал в Лондон. Тъгата от неговата загуба е голяма, но хора като него винаги ще бъдат близо до нас", добави още италианският селекционер.