Воденият от българския треньор Радостин Стойчев отбор на УитЮ Верона поведе с 2:0 успеха в четвъртфиналните плейофи в италианската волейболна Суперлига.

Тимът, в който играе и националът Алекс Грозданов победи с 3:2 (24:26, 25:20, 20:25, 25:23, 15:11) гейма гранда и настоящ шампион Кучине Лубе (Чивитанова) на Александър Николов във втория четвъртфинал, игран в зала "AGSM AIM".

Грозданов допринесе за успеха с 13 точки, от които 5 блока и 1 ас. Най-много за победителите, а и в срещата отбеляза бившият волейболист на родния Монтана - Максим Сапожков. Той завърши с 27, от които 3 блокади.

За Лубе Алекс Николов приключи с 13, от които 1 ас и 1 блок, а звездата на тима и италиански национал - Иван Зайцев регистрира 23, които се оказаха недостатъчни за краен успех в срещата.

Първият мач между двата тима от плейофите приключи с победа за Верона с 3:0 гейма. При нов успех за тима на Радостин Стойчев, то отборът му ще продължи към полуфиналите.

Третият мач ще се проведе в неделя (26-и март) от 19:00 часа българско време. При победа на Лубе серията продължава в четвърти мач, успех на Грозданов и съотборниците му слага край на борбата за място на полуфиналите, което означава и детрониране на шампиона.