В Димитровград почетоха Геогри Иванов, който преди дни спечели европейската титла в тежка категория до 125 кг на свободния стил на първенството до 23 г.

Шампионът бе приет от кмета Иво Димов, който му връчи почетен плакет, а общинският съвет в четвъртък ще гласува и предложена от него парична премия от 3000 лв.

"Тази титла е първа в историята на България от европейски първенства за тази възраст – аргументира решението си кметът. - И е първа европейска титла за Димитровград от над 50 години, от времето на Еню Вълчев", добави още той, цитиран от сайта на Българска федерация по борба.

А Георги Петров, председател на клуба по борба "Димитровград“ уточни, че преди триумфа на Георги Иванов, България е имала два загубени финала, като единият е на Димитър Иванов, брат на Георги, също възпитаник на димитровградската школа. Пред 2016-а баткото печели сребро на първенството в Русе.

Самият Георги си пожела тази титла да е само стартът към по-големи успехи, а мечтата му е един ден да стана също световен и олимпийски шампион.

След кратка почивка Иванов ще започне лагер с националния отбор за мъже, който след 10 дни заминава на подготовка в Азербайджан.

“След по-малко от месец е европейското първенство за мъже, надявам се и там да вляза в тройката", пожела си шампионът.

Първенството на континента е в Загреб и започва на 17-и април.