Мачът за обединението на всички шампионски колани в тежката категория на бокса между Тайсън Фюри и Александър Усик няма да се проведе на 29 април и преговорите между двете страни са спрени.

EPSN съобщава, че официалната причина е липса на разбирателство по ключови детайли за сделката, които са отвъд разпределението на финансите. По техни данни Фюри е прекратил тренировъчния си лагер за двубоя.

TalkSPORT цитира промоутъра на Усик - Алекс Красюк, който обяснява отново, че от лагера на британеца сякаш нарочно поставят нови и нови изисквания с цел да провалят преговорите.

"Те прекалиха. Усик прие разпределение 30/70 в полза на Фюри и това бе последното условие. Но след това те започнаха да измислят нови и нови изисквания. Фюри си мисли, че едва ли не може да постави седло на Усик и да го язди. Очевидно се опитва да избегне битката като поставя прекалено много условия и пречки за сделката", сподели Красюк.

В същия тон е изказването на мениджъра на Усик Егис Климас пред боксовият журналист Стив Ким, който първи информира за окончателния провал на преговорите.

"Независимо колко компромиси направи Усик, те искаха още и още от него", призна Климас и допълни, че при това положение украинецът ще се насочи към задължителна защита на един от трите си шампионски пояса през юни или юли.