Японците и световни вицешампиони Рику Миура и Рюичи Кихара поведоха след кратката програма при спортните двойки пред собствена публика на Световното първенство в Сайтама.

Те бяха безпогрешни в изпълнението си и получиха оценка от 80.72 точки, което е тяхно лично постижение. Те за първи път в кариерата си преминават границата от 80 точки.

"Изключително съм щастлива. След "Четири континента" успяхме да проведем добри тренировки всеки ден, така че успях да натрупам увереност и се радвам, че нашата упорита работа се отплати", сподели японката след състезанието.

Защитаващите титлата си Алекса Ниерим и Брендън Фрейзър (САЩ) допуснаха грешка и са втори във временното класиране със 74.64 точки. Те направиха троен туист, троен флип от изхвърляне, но Фрейзър падна на паралелния троен тулуп.

"Опитваме се да запазим концентрация върху нашето пързаляне и тренировките. Във всяко изпълнение оставяме сърцата си на леда", призна Ниерим.

На трета позиция са европейските шампиони от 2023-а Сара Конти и Николо Мачи (Италия) със 73.24 точки, което е техен личен рекорд.

Тяхната програма на фона на танго включваше троен туист, троен лутц от изхвърляне и троен салхов. "Спиралата на смъртта" заслужаваше само първо ниво.

"За нас е важно да подобряваме резултата си стъпка по стъпка, защото това ни показва, че продължаваме да се усъвършенстваме. Предпочитаме да не получим висок резултат и след това да отстъпим. По-скоро искаме да подобрим най-доброто от сезона си, за да почувстваме, че все още имаме място за подобрение", категорична бе Конти.