Раковски-1964 и Дунав достигнаха финала във второто ниво на българския волейбол при мъжете - Висшата лига. Победителят ще спечели промоция в efbet Супер Волей, а завършилият втори ще играе плейаут с предпоследния от елита.

Севлиевци и русенци ще се изправят един срещу друг за трети път този сезон. В двата мача до момента, воденият от Красимир Миронов състав спечели с 3:1 и 3:2 гейма. 

Раковски надигра като гост Миньор Перник с 3:0 гейма (25:23, 25:17, 25:16) във втория полуфинал на надпреварата, изигран в зала "Борис Гюдеров". 

В първата среща възпитаниците на Стефан Ганчев отстъпиха с 2:3 гейма. 

Играта тръгна с преднина за перничани (3:1), след което севлиевци взеха нещата в свои ръце. След осмата точка двата отбора продължиха равностойно, но в следващите минути волейболистите на Раковски отново доминираха. В ключовите моменти домакините ги настигнаха, но не успяха да ги преодолеят. 

Възходящата линия на гостите продължи и във втората част, започвайки с 6:0. Това предопредели и по-нататъшния развой на гейма, спечелен убедително от състезателите на Стефан Ганчев. След игра точка за точка в третата част Раковски взе водачеството и бе хегемон, подпечатвайки билета си за финала.  

Категорична победа записа и Дунав, който надигра като домакин Етрополе с 3:0 (18, 22,16) във втория полуфинал помежду им.Русенци поведоха отначало (4:2), след което играта продължи равностойно. Постепенно волейболистите на Красимир Миронов излязоха от ситуацията и не допуснаха повече проблеми. 

Интрига имаше и през повечето време във втората част, но Дунав спечели с  25:22.  

В третия гейм Ангел Павлов, за когото това бе мач № 300 с фланелката на състава, и съотборниците му, довършиха започнатото и постигнаха успех. 

Финалът е на 26 март от 18:00 часа.