Камила Джорджи достигна втория кръг на WTA 1000 турнира в Маями с награден фонд 8,8 милиона долара, побеждавайки Кая Канепи със 7:6 (4), 6:7 (4), 7:6 (4). Мачът между двете продължи 3 часа и 32 минути, изравнявайки рекорда за най-продължителна среща през сезона. Досега рекордът се държеше от двубоя между Ерика Андреена и Хариет Дарт в първия кръг на ATX Open миналият месец.

Джорджи можеше да спечели много по-бързо, като водеше с 5:0 в решителния сет, преди Канепи да спечели 5 поредни гейма и да се върне в срещата. Италианката успя да затвори мача в тайбрека едва при четвъртия си мачбол. Тя пропусна възможност да затвори схватката както при 5:3, така и при 5:4. Във втория кръг Джорджи ще се срещне с 3-кратната победителка в Маями и полуфиналистка от Откритото първенство на Австралия по-рано през годината Виктория Азаренка от Беларус.

34-годишната рускиня Евгения Родина победи изненадващо 37-ата в света Бернарда Пера (Хърватия) с 6:3, 6:4 за 73 минути и ще играе срещу полякинята Магда Линет в следващата фаза. Родина е на 369-о място в ранглистата на WTA, като отстъстваше от кортовете две години.

Белгийката Елизе Мертенс се класира лесно за втория кръг след успех над американката Алиша Паркс с 6:1, 6:4.

Юлия Путинцева отпадна рано, губейки с 6:7 (4), 2:6 от канадката Ребека Марино, която ще играе срещу американката Кори Гоф.

Тийнейджърката Линда Фрухфиртова също допусна изненадваща загуба от канадската квалификантка Катерин Себов с 2:6, 6:4, 4:6.

Катерина Синякова се отказа заради контузия, въпреки че спечели първия сет срещу американката Клер Луи с 6:3.