Треньорът на Спартак (Плевен) - Любомир Минчев не беше доволен от съдийството на моменти при поражението на негория тим от ЦСКА с 63:82  точки в третия четвъртфинал, който се игра в "Арена София“.

"Много неща не достигнаха. Мисля, че най-големият ни проблем беше в нападение, особено през второто полувреме, когато направихме доста грешки и те ни вкараха точки от бързи атаки", започна Минчев.

"За съжаление не успяхме през второто – първото полувреме нямаха много такива точки. Играхме с доста неорганизирани нападения и от там дойде основният ни проблем. Далеч сме от състоянието, от което и на мен, и на момчетата ни се иска да бъдем. Въпросът е да са здрави и да нямат проблеми – да могат да тренират и да играем. Станимир Маринов е на две частични тренировки преди мача в Берое. За някои грешки, които допусна, не мога да се сърдя – един играч, който месец няма тренировъчен процес, даде колкото можа. Същото важи за Божидар Аврамов – трябва време и това ми е ясно. Като скорост най-вече и като игра", добави още той.

 "Имал съм моите претенции, това е нормално. Аз съм реалист и много добре знам, но ме дразнят някои неща, които се появяват като тенденции отново. Едно време бяха Левски и Лукойл, сега отиват на други неща. Гледах и мача в Ботевград и там беше същото – малко да се свали разликата и имаше някои премълчавания, както и днес, но не са виновни те за загубата. Просто има неща, които не мога да премълчавам. Може на съдиите да не им харесва, но аз им го казвам директно в очите, не се притеснявам от това нещо", коментира съдийството треньорът на Спартак (Плевен).

"За мен ЦСКА няма предимство от това, че са домакини – те вероятно са тренирали в тази зала толкова, колкото и ние. Те имат други предимства, най-вече като селекция – там ни превъзхождат по много неща", завърши Любомир Минчев.