Наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров беше недоволен от отпадането на своя тим от Черноморец на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Той анализира играта на тима.

"Паднахме с няколко точки, неприятна загуба. Започнахме много зле мача. Втората част вкарахме само 10 точки. Грешките, които коригирахме след миналия мач, започнахме да ги повтаряме. Изгубихме много борби в нападение и много лични грешки направихме. Учудвам се, че бяхме в ситуация да спечелим. Имахме много отворени стрелби, които пропуснахме, но това не ме учудва, защото този турнир е такъв. В един мач се решава всичко. Ние го печелим три пъти този турнир последните години, две подред. Напрежението е във фаворита и това се отрази в нашето нападение. Въпреки това можехме да спечелим мача още в редовното време. Не се случи. Поздравявам Черноморец. Вкараха трудни стрелби. Беше много труден мач и за двата отбора“,сподели наставникът на "Рилецо".

"Ние сме единственият отбор, който не се подсили с нови играчи. Другите отбори се подсилиха с доста класни чужденци, които правят разлика в ключови моменти, особено в нападение. Ние решихме да пробваме да завършим сезона с тези играчи. Нашият шанс е да прогресираме с много работа и отборна игра. Другото нещо е, че един отбор няма как цял сезон да е в идилия и да играе много добре. Има спадове, има амплитуди, ние в момента сме в амплитуда малко надолу. По време на Купата предишните две години беше обратно. По време на плейофите не бяхме във форма. Да се надяваме, че тази година нещата ще се сменят. Да, сега загубихме за Купата, но ще успеем да сме в по-добро състояние“, добави той.

"Изобщо не се притеснявам, защото има война в Украйна, случват се ужасяващи неща по света. Това дали ще те сменят като треньор, ще си загубиш работата, има навсякъде много работа. Джордк Карл, когато го избраха за най-добър треньор в НБА, след един месец го уволниха. Той тогава каза, че най-сигурното нещо в треньорската професия е, че ще те уволнят. Трябва да приемаш нещата и да продължаваш напред, аз си върша работата по най-съвестния начин и вярвам в играчите. Ще продължа да го правя. Дали ще съм тук, или на друго място, винаги ще съм професионалист“, добави още Хаджисотиров.