Плеймейкърът на Шарлът Хорнетс ЛаМело Бол сподели, че възстановяването му от контузия в глезена върви добре и очаква да бъде готов за игра за началото на предсезонната подготовка.

На 3 пъти този сезон 21-годишният баскетболист обръщаше левия си глезен, преди да счупи десния на първи март. Наскоро той претърпя операция и все още се придвижва с шина на крака.

Неговата контузия попречи на "стършелите" да се борят за място в плейофите на НБА през този сезон, а проблемите със закона, които имаше Майлс Бриджес, както и травмите на водещи фигури като Гордън Хейуърд, Коди Мартин и Кели Убре-младши също навредиха на отбора.

През този сезон Бол игра в 36 мача, но постигна рекордните в кариерата си 23,3 точки и 8,3 борби средно на двубой, като стана вторият най-млад играч в историята на НБА с поне 1000 точки, борби и асистенции след Леброн Джеймс.

"Няма да играем в плейофите, така че няма никакво значение дали съм участвал в 36, 25 или 50 мача. Факт е, че няма да участваме в тях. В момента просто се опитвам да бъда готов за новия сезон", каза най-малкият от тримата братя Бол, които преминаха през НБА.

"Мразя да пия мляко, но баща ми винаги ме кара, така че сега всяка вечер ям бисквити с мляко, за да ми се заздравят костите", коментира Бол, който бе избран под № 3 в драфта през 2020 година от Шарлът.

Хорнетс са 14-и в Източната конференция с 23 победи и 50 загуби и нямат и теоретичен шанс за попадане в плейофите, до началото на които им остава да изиграят още 9 мача.