Любослав Пенев беше представен като новия старши треньор на Хебър Пазарджик. Бившият нападател заменя на поста Владимир Манчев, който беше освободен от ръководството на клуба вчера.

От щаба на Манчев с Любослав Пенев ще продължават да работят кондиционния и треньора на вратарите. Бившият наставник на ЦСКА - София взима в Пазарджик и помощниците си Радослав Здравков и Атанас Стоилов. 

Любослав Пенев работи за последно в ЦСКА 1948 през есенния дял от шампионата в Първа лига и остави отбора на третото място в класирането на първенството преди паузата.

В кариерата си Любослав Пенев е бил още национален селекционер на България, както и старши треньори на редица клубове в страната, включително ЦСКА - София, Литекс (Ловеч) и Ботев (Пловдив).

В легендарната си футболна кариера, нападателят е защитавал цветове на испанските Атлетико Мадрид, Валенсия и Селта Виго, както и българския ЦСКА.

С тима на Хебър задачата на Пенев е да запази мястото на тима в Първа лига. Отборът от Пазарджик е на предпоследното 15-о място с 16 точки. При представянето си новият наставник коментира дългата пауза в първенството и обяви, че ще изведе тима си в две контроли преди подновяването на шампионата през април.

В събота Хебър ще приеме Миньор Перник, а седмица по-късно ще гостува на Локомотив Пловдив.

Първият официален двубой на Любослав Пенев ще е на 9 април срещу Черно море.