Отборите на Фенербахче и Олимпия Милано излизат един срещу друг тази вечер от 19:15 часа в отложена среща от 24-ия кръг на Евролигата. За домакините, които в предишния си мач допуснаха поражение от Валенсия, победата тази вечер е необходима, за да могат да направят още една крачка към гарантиране на мястото си в плейофите и при оставащи 5 кръга от редовния сезон. Евентуален успех за Фенербахче ще ги доближи до намиращите се на трето и четвърто място Барселона и Монако, с които турският тим ще може до края на редовния сезон да се пребори за домакинско предимство в следващата фаза.

Гостите от Милано натрупаха 6 поредни победи в турнира преди Реал Мадрид да прекъсне тази серия в последния им мач от Евролигата и надеждите на италианския тим за участие в плейофите не са големи, но с победа тази вечер в Турция ще останат живи.

Статистиката е на страната на Фенербахче, които са спечелили 15 от срещите срещу Олимпиа Милано и отстъпвайки в 5 мача. Първият мач между двата отбора този сезон в Европлигат завърши с победа с 10 точки за Фенербахче.