Финалната осмица на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже започва днес с четвъртфиналните срещи. Домакин на решителните двубои е столичната зала "Арена София". 

Защитаващият трофея си от последния сезон и носител на Купата от последните две години тим на Рилски спортист започва участието си с мач срещу състава на Черноморец в 13:00 часа. Играчите на Людмил Хаджисотиров са изключителен доминант в сблъсъците между тези два отбора и са допуснали само две загуби от този съперник за последните 12 години. Втората обаче дойде преди по-малко от седмица в мача за първенство, когато Черноморец се наложи с 87:72 точки като гост.

За 15:15 часа е насрочен вторият четвъртфинален двубой от Финалната осмица на турнира за Купата на България. В него ще играе носителят на трофея от 2019 и 2020 година Левски, който ще срещне състава на Берое. Това ще е пета среща между двата състава във всички турнири този сезон, а надмощието е на страната на тима от Стара Загора, който е постигнал три победи до момента.

Левски и ЦСКА са отборите с най-много трофеи в историята на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже и след сините, от 18:00 часа играчите на Росен Барчовски излизат срещу Спартак Плевен в третия четвъртфинал от програмата тази година. "Червените" се завърната в мъжкия баскетбол след повече от десетилетие. Последният успех на ЦСКА в турнира за Купата е от преди 18 години, а тогава отново треньор на тима беше Росен Барчовски.

Последният четвъртфинал противопоставя шампионите от Балкан Ботевград на Ямбол. Началото на този двубой е в 20:15 часа. В двата шампионатни мача между тези два тима "зелените" записаха две победи, а и в първенството са далеч по-напред в класирането от съперника си. Ботевград и Ямбол също така играха за Купата преди година, когато победата пак бе за Балкан.

Полуфиналите от турнира за Купата на България по баскетбол са утре, а финалът е в петък.