Беласица победи с 3:0 Спортист Своге в последната среща от 23-я кръг на Втора лига. С успеха си петричани събраха 35 точки и се изкачиха на 5-о място, на 4 точки от третата позиция. Пред тях на четвърто място е Спортист Своге с 39.

Комитите от Петрич, които играят мачовете си на стадиона в Симитли, решиха мача за 12 минути. Живко Димитров дриблира и вкара по диагонала с удар от границата на наказателното поле, след като шпагатът на Дилян Георгиев не успя да го спре. В 12-та минута Мариян Вангелов удвои. Запро Динев проби по лявото крило и влезе навътре, но се затвори. Павлин Чиликов направи шпагат да го спре, но топката отскочи и се отклони в друг защитник на Спортист Своге Симеон Чатов. От рикошета се възползва Вангелов, който в наказателното поле бе се възползва по най-добрия начин и отбеляза.

Само след 6 минути играчите на Беласица останаха с човек по-малко, тъй като капитанът им Симеон Бояджиев бе отстранен от игра заради два последователни жълти картона. Въпреки това, до края на първата част поведението на двата отбора не се промени.

Спортист осъществи натиск след почивката, но не успя да го материализира. Вместо това те бяха наказани за трети път, този път от Запро Динев, който бе точен от дузпа в 75-та минута.

След края на срещата старши треньорът на Спортист Своге Петър Колев съжали, че не е могъл да разчита на Георги Николов. Нападателят е предпочел да се присъедини към младежкия национален отбор на България тази сутрин, вместо да изчака мачът да мине. Колев призна, че няма проблем с това решение и подкрепя младия състезател.