Световният номер 5 в мъжкия тенис - Даниил Медведев, загуби финала на първия Мастърс турнир за 2023 г. "Индиън Уелс". 27-годишният руснак бе тотално надигран от испанеца Карлос Алкарас, който сложи край на серията от 19 поредни победи на Медведев.

Руснакът призна, че бързо ще превъзмогне загубата и ще направи всичко възможно, за да натрупа нова серия от последователни успехи на корта. Медведев спечели три турнира от началото на сезона и вече има повече титли, отколкото успя да завоюва през 2022-ра.

"Мисля, че бъро ще превъзмогна загубата. Това е най-доброто ми класиране на "Индиън Уелс". Преди не можех да стигна до 1/4-финал, а сега още втория ми мач беше в три сета", заяви руснакът.

"Извадих си много позитиви от този турнир. Винаги ще съм разочарован от факта, че не го спечелих, но вече се усмихвам, така че просто ще пробвам догодина. Ще обсъдим всичко, което се случи с треньора. Ядосан съм, че серията ми от 19 победи приключи, но важното е, че натрупах много увереност в този период. Точно това ми липсваше през миналата година. Сега е време за нова поредица", добави Медведев.