Сръбският нападател на Фулъм Александър Митрович може да получи тежко наказание заради получения червен картон в четвъртфинала срещу Манчестър Юнайтед във ФА Къп.

Митрович реализира първия си гол в турнира, но беше главно действащо лице в срещата и заради директния си червен картон 20 минути преди края мача.

Според Дисциплинарния правилник на английската футболна асоциация Александър Митрович може да бъде наказан с лишаване от състезателни права за до две години за опит да грабне рефера Крис Кавана, съобщава fourfourtwo.com.

Директният червен картон за Митрович означава, че футболистът вече е наказан за три мача, но сръбският нападател може да бъде изправен пред още по-дълъг период, в който да е извън игра, ако Футболната асоциация реши да наложи по-тежка санкция.

Митрович наруши параграф 96 от дисциплинарния правилник на ФА, Част D –  Раздел 3, свързан с физически контакт или опит за физически контакт. 

Днес от футболната асоциация ще разгледат доклада на съдията и се очаква утре да уведомят Фулъм за евентуално решение. След това Митрович и клубът ще получат два дни за отговор, след което ще има изслушване на всички страни от регулаторна комисия.