8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие разкри, че ще се състезава в следващия кръг от WRC в Хърватия, но не отговори дали това може да доведе до завръщането му с пълна програма в Световния рали шампионат.

Ожие има два старта и две победи този сезон, като в Мексико взе максималните 50 точки, тъй като спечели и Пауър стейджа, и с това оглави класирането в световния шампионат. Той записа рекордна седма победа в Мексико и вече има един успех повече от Себастиен Льоб, който е печелил това рали 6 пъти.

От миналата година Себ кара с ограничена програма в WRC, а до вчера не бе ясно кои ще са следващите му стартове, но самият той съобщи в интервю след финала, че ще кара в Хърватия.

На пресконференцията след надпреварата Ожие бе запитан дали тези му успехи могат да доведат до по-сериозна програма, но той предпочете да говори за победата си в пауър стейджа и очакванията му за предстоящото рали “Хърватия", което е на асфалт.

Технически, Тойота може да осигури автомобил на Ожие за цял сезон, тъй като неофициално бе потвърдено, че Яри-Мати Латвала и Себ са се разбрали за около 6 ралита и когато Себ не кара, Такамото Кацута бива заявяван за точки при конструкторите.