Георги Иванов спечели златен медал на Европейското първенство по борба до 23 години. Вчера 20-годишният национал в свободния стил грабна единственото злато за страната ни от първенството в Букурещ, след като спечели финала си чрез технически туш.

"Изпитах много хубаво чувство, бях много развълнуван. Надявам се моят баща, който почина преди няколко години, да вижда този мой успех", сподели Ивановпред Българската федерация по борба.

"Надявам се оттук нататък да вървя само нагоре и на големи първенства при мъжете. Иначе всички срещи ми бяха трудни. Но добре се сборих, водех в резултата и контролирах развоя на срещите. А когато стигнах финала, разбира се, че имах някакво притеснение, защото вече съм губел един финал. Но си казах, че ако не спечеля златото, другото за мен ще е провал", добави Георги.

"Борбата ми е дала много, не мога да опиша точно, но има една особена тръпка. Дава ми физическа подготовка, самочувствие, много приятелства.“

"Все още нямам успехи при мъжете, там състезателите имат повече опит. Но вярвам, че и това ще се случи. Шампион съм на България при мъжете и юношите. Борех се на "Дан Колов“ по-рано този месец, но имах малшанс за третото място и останах пети. Смятам обаче, че скоро ще мога да влизам и в тройката на мъжете. Още повече, че този медал ми дава самочувствие и увереност“, заяви националът.