Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, остана доволен от поебдата на неговия тим в дербито на Италия срещу Интер. "Старата госпожа" спечели гостуването си на "Джузепе Меаца" с 1:0, като по този начин направи дубъл срещу големия си съперник.

"За нас беше жизнено важно да изненадаме Интер на техния терен. Спечелихме физическите дуели, отборът натисна добре и не позволи опасности отзад. В същото време е редно да отбележа, че пропиляхме три или четири наистина лесни възможности за гол“, заяви италианският специалист.

"Благодаря на отбора, че ми даде хубава и релаксираща почивка преди паузата за национални отбори, защото иначе щеше да ми е напрегнато. Трябва да печелите мачовете си, за да се наслаждавате на следващите няколко дни от живота си, така че казвам на момчетата, сега съм на определена възраст, така че, моля, печелете и не ме карайте да страдам твърде много. Справиха се добре", добави Алегри.

"В Юве сме джентълмени и не обичаме да говорим за съдии и за ВАР. Когато беше въведен ВАР и минута по-късно на Аталанта им беше отменен гол, казах, че ако VAR е обективен, значи е функционален, но ако стане субективен, това е проблем. Може да ме питате защо съм избрал този или онзи играч, защо съм сменил определен играч“, завърши Алегри.