Хегемонията на тима на "Ред Бул“ продължи и във второто състезание за сезона във Формула 1 – Гран при на Саудитска Арабия.

Надпреварата по улиците на Джеда бе спечелена от мексиканеца Серхио Перес. Той стартира от първа позиция, като изпусна лидерството закратко, когато бе изпреварен от пилота на "Астън Мартин“ Фернандо Алонсо, но бързо отново поведе колоната и спечели надпреварата.

Впечатляващо състезание направи световният шампион и съотборник на ПересМакс Верстапен. Нидерландецът потегли от 15-ата позиция, но се пребори за второто място в крайното класиране.

"Топ 3“ на състезанието допълни Алонсо, като двукратният световен шампион стига до третото място във второ поредно състезание.

В класирането при пилотите Верстапен, който спечели първия старт за сезона, е лидер, като взе допълнителната точка, спечелена от най-бързата обиколка в надпреварата в Саудитска Арабия.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън от тима на "Мерцедес“ остана на пето място в Саудитска Арабия, на повече от половин минути след Перес.

Третият кръг от шампионата във Формула 1 е на 2 април в Австралия.