Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Кристиан Ериксен се приближава към завръщането си на терена. Датчанинът получи контузия в глезена през януари срещу Рединг за ФА Къп, заради която бе съобщено, че ще е в лазарета поне 3 месеца. Сега мениджърът Ерик Тен Хаг разкри, че халфът ще се върне следващият месец, тъй като постига напредък с рехабилитацията си.

"По някое време през април ще се завърне, да. Той се справя наистина добре с рехабилитацията. Прогресът е много добър и ще трябва да видим как това ще се развие в следващите седмици“, каза нидерландецът пред репортери.

През април Манчестър Юнайтед ще изиграе 9 мача във всички турнири, а в 3 от тях отборът ще е без Каземиро, който е наказан заради червения си картон срещу Саутхемптън.

Макар да не е стъпвал на терена от януари, Ериксен дели третото място в първенството по брой асистенции (7) редом с Мохамед Салах от Ливърпул и Леандро Тросар от Арсенал. Водач е Кевин де Бройне от Манчестър Сити с 12, следван от Букайо Сака от Арсенал с 9.

Днес от 18:30 часа "червените дяволи“ посрещат на "Олд Трафорд“ Фулъм в ¼-финал за Купата на Англия. След това предстои пауза за националните отбори преди на първи април първенството да бъде подновено.