Един от най-важните и чакани мачове в света на футбола ще се проведе в неделя. Барселона приема Реал Мадрид в мач от 26-и кръг на испанската Ла Лига, като това ще бъде трето "Ел Класико" за този сезон.

Играчите на Карло Анчелоти заемат второ място в класирането с 56 точки, на 9 зад лидера Барселона. Актуалните шампиони на Испания и Европа спечелиха три от последните си пет мача в първенството, а като гости имат 9 победи, 1 равенство и 3 поражения при голова разлика 24:10. Двата отбора се изправиха дин срещу друг в началото на месеца за Купата на Краля, когато Барса спечели първия полуфинал в Мадрид с 1:0.

Футболистите на Шави са еднолини лидери с 65 точки. "Каталунците" спечелиха 4 от последните си пет шампионатни двубоя, а като домакини имат 10 успеха и 2 равенства при голова разлика 25:1. Барса спечели три от последните си пет официални мача срещу "белия балет".

Двубоят на "Камп Ноу" започва в 22:00 часа българско време.

Още 4 мача от 26-ия кръг на Ла Лига ще се проведат днес.

Бетис приема Майорка от 15:00 часа, а в 17:15 започва мачът между Осасуна и Виляреал. По същото време започва и двубоят между Реал Сосиедад и Елче. Предпоследният сблъсък от неделния ден в Испания стартира в 19:30 и противопоставя отборите на Хетафе и Севиля.