Представящият се чудесно този сезон Брентфорд се спъна в домакинството си на Лестър от 28-я кръг на Премиър лийг. Възпитаниците на Томас Франк завършиха наравно 1:1 в Лондон. Матиас Йенсен откри за столичани в 32-та минута, а Харви Барнс донесе точката за гостите в 52-та минута след асистенция от Джеймс Мадисън."Пчеличките" остават осми с 42 точки, а Лестър е 16-и с 25, на точка над зоната на изпадащите.

Тотнъм изпусна победата на южния бряг срещу Саутхемптън, завършвайки 3:3.Педро Поро откри за лондончани в първата минута на добавеното време от първата част след подаване от Хюн Мин-Сон. Че Адамс изравни в началото на второто полувреме, а Хари Кейн отново даде преднина на "шпорите" в 65-та минута. Иван Перишич направи 3:1 в 75-та минута, но "светците" не се предадоха и първо намалиха в 77-та чрез Тио Уолкот, а в третата минута на добавеното време Джеймс Уорд-Праус оформи крайния резултат от наказателен удар. Саутхемптън е последен с 23 точки, а Тотнъм четвърти с 49 точки.

Астън Вила спечели домакинството си на Борнемут с 3:0. Дъглас Луис откри в седмата минута, Джейкъб Рамзи удвои в 80-та, а Емилиано Буендия офирми крайния резултат в 89-та минута. Бирмингамци са десети с 38 точки, а "черешките" са предпоследни с 24.

Лийдс взе гостуването си на Уулвърхемптън с 4:2 след динамично второ полувреме. Джак Харисън изведе йоркшърци в шестата минута, а останалите 5 попадения паднаха през втората част. "Вълците" завършиха срещата с 9 души след червени картони накрая на Джони и Матеуш Нунеш. Лийдс вече е 14-и с 26 точки, на една зад днешния си съперник, който има 27.