Бохум победи с 1:0 у дома РБ Лайпциг в 25-я кръг на Бундеслигата. Сръбският защитник Ерхан Машович вкара в 48-та минута. Възпитаниците на Томас Леч вече имат 25 точки и са 14-и, а гостите са трети с 45. Лайпциг е на 5 точки от втория Борусия Дортмунд, който при успех срещу Кьолн ще се откъсне на 8 пред отбора на Марко Розе, който напусна Шампионска лига във вторник вечер след поражение с 0:7 от Манчестър Сити навън.

По същото време Аугсбург и Шалке 04 завършиха наравно 1:1. Арне Майер изведе домакините в 51-та минута, но само два по-късно съотборникът му Ермедин Демирович бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение спрямо съперников играч. В третата минута на добавеното време Аугсбург се пропука и допусна изравняване след попадение на нападателя Мариус Бюлтер. Аугсбург е 12-и с 28 точки, а Шалке е предпоследен с 21, но само на точка от спасителната черта.

В останалите два двубоя, които се играха успоредно Хофенхайм надделя срещу Херта Берлин с 3:1, а Волфсбург взе гостуването си на Щутгарт с 1:0.