Берое Стара Загора си осигури първото място в редовния сезон oт женското първенство. В зала "Общинска“ домакините спечелиха срещу Монтана 2003 с 99:60 в мач от първата тройка. След двубоя българският първенец е с пълен брой от шест победи, а Монтана е с баланс 3:3. Преди плейофите и двата състава ще се изправят един срещу друг още веднъж, като ще имат и срещи с Рилски спортист, но те няма как да променят класирането преди плейофите.

Победата бе шеста поредна за шампиона и носител на Купата на страната Берое в тази фаза от шампионата. Съставът, воден от старши треньора Таня Гатева, продължава да бъде категоричен водач във временното класиране. Монтана 2003 допусна трета загуба от шестте си изиграни мача и е на второ място в подреждането.

Домакините от Стара Загора поведоха от самото начало и не изпуснаха водачеството до края. Още до почивката преднината на заралийки достигна 20 точки при 55:35 след 20 минути игра, а преди последната четвърт резултатът бе 75:48.

Най-голямата разлика в срещата бе 41 точки в полза на шампионките. Те отстъпиха в борбата под кошовете (32-40), но направиха по-малко грешки (15-28) и демонстрираха по-ефективна стрелба.

Теодора Динева бе най-резултатна за успеха на Берое с 24 точки, 8 борби и 3 асистенции. Радостина Христова завърши с 23 точки, 3 борби и 5 асистенции, а Виолина Кочева допринесе с 20 точки, 5 борби и 8 асистенции.

Александра Петрова отбеляза 15 точки и 4 борби за гостите от Монтана, а Габриела Николова се отчете с 12 точки, 6 борби и 5 асистенции.

За Монтана 2003 предстои участие във Финалната четворка на Адриатическата лига на 25 и 26 март. След седмица българките ще се изправят на полуфиналите срещу домакина Будучност в черногорската столица Подгорица.

В българското първенство Монтана ще гостува на Рилски спортист в следващия кръг на 29 март, а Берое посреща Рилски спортист на 1 април.