Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, говори преди утрешното домакинство на Барселона от Ла Лига. Актуалните шампиони на Испания и Европа изостават на 9 точки от лидера Барселона.

"Единствената ни цел е да съкратим преднинаната на Барслеона", сподели италианският специалист.

"Ще играем агресивно, но без рискове. Бензема е добре и ще играе. Изненадан съм, че има хора, които се съмняват в Кроос и Модрич, защото те все още са в най-добрата си форма. Трябва да гледаме на Барселона като на лъв, а не като на котка. Ще играем срещу страхотен тим, а и мачът е много важен. Имаме план, но двата отбора се познават добре и нямаме особени тайни. Барселона играе солидно", заяви Анчелоти по време на днешната си пресконференция. 

Италианецът отговори и на въпрос за бъдещето си на "Сантяго Бернабеу":

"Дали ще остана тук и през следващия сезон е въпрос, на който ръководството трябва да отговори. Вече казах, че бих останал тук цял живот, но това е невъзможно. Надявам се да остана. Каквото и да реши клубът, аз се наслаждавам на всеки ден тук. Ако клубът ме иска за още три месеца, ще се наслаждавам още три месеца. Ако ме иска за три години, ще са три години. Не знам дали ако загубим дербито, ще загубим шансове за титлата в Лига Лига, защото мисля само за победата. Изоставаме в първенството и за Купата, но в Шампионската лига е друго", допълни Анчелоти.