Елена Рибакина стигна финала на турнира Индиън Уелс при жените след успех над световната номер 1 и миналогодишна победителка от надпреварата - Ига Швьонтек от Полша с 6:2, 6:2. Срещата продължи час и 17 минути игра.

Представящата Казахстан рускиня нямаше пробели и в двата сета. В първия тя проби рано, повеждайки с 3:0. Малко по-късно при 4:1 Швьонтек получи шанс на два пъти да върне пробива, но така и не успя. При 5:2 Рибакина проби за втори път, с което спечели и часта.

Във втория сет 10-ата в света направи серия от 5 поредни гейма, за да поведе с 5:0. Световната номер 1 спечели подаването си и на свой ред проби за 2:5. Това обаче се оказа последния гейм за Швьонтек като Рибакина проби за трети път в този сет, за да стигне до крайния успех.

Това беше трета поредна победа за представящата Казахстан рускиня срещу Швьонтек в двубоите помежду им. Полякината има само един успех.

На финала Рибакина ще играе с шампионката от Откритото първенство на Австралия през тази година и номер 2 в света Арина Сабаленка от Беларус, която победи Мария Сакари от Гърция с 6:2, 6:3, за да стигне финал в надпреварата.