Би било голяма изненадата баскетболният отбор на Левски да вдигне Купата на България, защото през последните две години в клуба целта е била просто той да продължи съществуването си. Това коментира преди предстоящия турнир за Купата на България, който ще се проведе в "Арена София" президентът на Левски Контантин Папазов.

В четвъртфиналите "сините" ще срещнат тима на Берое, а срещата ще е на 21 март от 15:15 часа.

"Баскетболът е един от най-интелигентните спортове. На терена има съперници, но извън него тези хора ядат един общ хляб. Едно време билетите за Левски и ЦСКА свършваха ден преди мачовете и феновете на едните и на другите седяха заедно по трибуните. Нямаше войни и битки. В нашия спорт взаимоотношенията ни с ЦСКА са прекрасни и дадоха възможност да се роди тази идея. Ако зала "Универсиада" беше свободна, може би щяхме да кандидатстваме с нея. Но заетостта на залата ни принуди да летим и да мечтаем. И стигнахме дотук, до "Арена София". Надявам се това събитие да бъде катализатор за нещо положително в бъдеще. Знаем, че тази зала никога не е събирала повече хора от 6000 човека на баскетболен мач, което се случи на бенефиса на Георги Младенов. Помним и гостуванията на европейските шампиони Панатинайкос и Барселона, когато в залата имаше 2000 души. Ние нямаме тази баскетболна публика, която се надяваме, че във времето ще възпитаме. Надяваме се, че и с помощта на медиите залата ще се напълни максимално. Радващото е, че това е единствената зала в България, която не дава предимство на нито един от отборите и всички клубове в Националната баскетболна лига подкрепиха решението турнирът да се проведе в София", добави още Папазов.

Президентът на Левски коментира още, че в началото на сезона е искал тима да е в първата осмица, а "сините" прекараха дълго време в челната тройка на шампионата.

"Изненада ще бъде, ако го направи Левски, макар че нито един от отборите не трябва да бъде подценяван. В Бургас играят много добър баскетбол, Спартак Плевен с Любомир Минчев на треньорския пост е много коварен съперник. Берое играе на приливи и отливи, но също има своите моменти. А Ямбол може да победи всеки с Павел Маринов и Иван Лилов, ако имат ден", коментира още Константин Папазов, който прогнозира още, че шампион в крайна сметка ще е някой от отборите с големи бюджети като Рилски Спортист и Балкан.